Helsingin hääpukuliikkeissä osa 1

Kävin toukokuun lopussa kolmessa eri hääpukuliikkeessä saman viikon aikana. Luin paljon eri hääpukuliikkeistä netistä etukäteen ja tein sen perusteella päätöksen missä liikkeissä vierailisin itse. Koin muiden morsianten kokemukset hyviksi lähtökohdiksi omalle pukumetsästykselleni, joten päätin itsekin kertoa omista kokemuksistani. Valintaa en vielä tällä kertaa tehnyt, mutta kaksi potentiaalista pukua löytyi.

Zazabella Helsinki (Mannerheimintie 40, 00100 Helsinki)
Varasin ajan netistä etukäteen, mikä oli ihanan kätevää. Liikkeeseen voi mennä myös ilman ajanvarausta, mutta koin itse hyväksi sen, että ajanvarauksella pystyin varmistumaan siitä, että saan palvelua ja minulle on varattuna sovituskoppi. Paikalla oli kaksi myyjää. Minun myyjäni oli nuori ja mukava. Hän kuunteli tarkkaan toiveita ja kysyi budjettini. Hän esitteli minulle ensin joitain pukuja, jonka jälkeen selasimme yhdessä rekkejä ja valitsimme sovitukseen pukuja. Sovitin kolmea pukua, joista yksi oli potentiaalinen. Keskustelimme pitkään myös pukujen muokkaamisesta, sillä myös tuota potentiaalista pukua olisi pitänyt muokata. Valikoima oli mielestäni hyvä myös isoimmissa koissa. Sovituspukuja löytyi sekä hääpuvuista että iltapuvuista. Sovittaessa ei käytetty sovitushuppua eikä pukuja kehotettu erityisesti varomaankaan.

+ Nettiajanvaraus.
+ Mukava asiakaspalvelu.
+ Ihan hyvä valikoima myös isoimmissa koissa.
+ Budjetti kysyttiin ja sen ylittäviä pukuja ei esitelty.
+ Kuvia sai ottaa, vaikka seinillä oli kieltomerkit. Myyjä otti lisäkuvia.
- Muokkaukset mielestäni hintavia.

Niinatar (Runeberginkatu 40, 00260 Helsinki)
Varasin ajan etukäteen puhelimitse ja ilman ajanvarausta ei liikkeeseen olisi ilmeisesti voinut mennä. Soitin liikkeeseen 5-10 kertaa ennen kuin puhelimeen vastattiin. Odotukseni olivat suuret, koska liikettä oli kehuttu paljon ja liike itse kehui omaa valikoimaansa. Liikkeessä oli paikalla kaksi myyjää, joista toinen oli ilmeisesti harjoittelija (?) ja toinen "oikea" myyjä. Minulle varattu myyjä oli myöhässä, joten aloitin harjoittelijan kanssa. Täytin aluksi esitietolomakkeen, jossa kysyttiin yhteystiedot, vaatekoko, budjetti (maksimi, jonka yli meneviä pukuja ei esitellä), toivomaani tyyliä tai yksittäisiä ominaisuuksia. Harjoittelija antoi minulle valkoiset puuvillahanskat ja muovisia rinkuloita. Hölmistyneenä kysyin mitä teen rinkuloilla ja harjoittelija kertoi, että merkitsen ne puvut, joita haluan kokeilla. Minut ohjattiin "isompien" tyttöjen rekeille. Selasin pukuja, jotka kaikki olivat kermakakkuja ja eivät siis lainkaan sitä mitä hain. Harjoittelija ei oikein osannut sanoa puvuista mitään eikä esittää omia ehdotuksia. Tässä vaiheessa minulle varattu myyjä saapui, pahoitteli ja kertoi ratikoiden olleen myöhässä. Myyjä kysyi millaista pukua etsin ja kertoi heti, että heillä ei juurikaan ole kevyitä hääpukuja isoimmissa koissa (sovituspuvut ovat kokoa 36 ja 40). Tässä vaiheessa lopetin omatoimisen rekkien selaamisen ja annoin myyjien esitellä edes lähellä oikeaa kokoa olevia pukuja. Sovitin kolmea pukua: yksi ihan ok, yksi potentiaalinen ja yksi liian kermakakku upealla selällä. Sovitushuppua ei käytetty ja pukuja ei kehotettu erityisesti varomaan.

+ Kuvia sai ottaa suosikeista, vaikka jälleen oli kuvauskieltokyltit. Myyjä otti kuvat ja ehdotti videon ottamista.
+ Budjetti kysyttiin ja siinä pitäydyttiin.
- Petyin pukuvalikoimaan (liian kermakakkuja).
- Vain harvat sovituspuvut oli sopivan kokoisia.
- Myyjä oli myöhässä.
- Ajanvaraaminen hankalaa puhelimitse.
- Puvut olivat todella tiiviisti ja jopa myyjillä oli hankaluuksia selata niitä.
? Muokkausten hinnat jäivät epäselviksi

Zazabella Outlet Espoo (Asemakuja 3, 02770 Espoo)
Ajan varaaminen netistä onnistui myös tänne liikkeeseen. Liike sijaitsee hieman "oudossa" paikassa aseman kupeessa, mutta menin rohkeasti sisään. Paikalla oli kaksi myyjää, joista toinen kuin ohimennen palveli minua. Kerroin mitä haen ja hän ohjaisi minut rekille, jossa oli kevyitä hääpukuja. Myyjä ei itse tullut selaamaan pukuja kanssani, vaan mieluummin järjesteli tavaroita tiskillä. Selasin rekin läpi ja totesin kaikkien pukujen olevan aivan liian pieniä, lähinnä kokoa 36-40. Tässä vaiheessa myyjä totesi, että itse asiassa täällä on tämä isompien pukujen rekki, että katso se läpi. Ammattitaitoisen myyjän tulisi mielestäni osata arvioida koko edes sinne päin, joten aivan liian pienien pukujen selaaminen tuntui ajanhukalta. Kävin toisen rekin läpi ja otin kaksi pukua sovitukseen. Toinen oli ehdoton ei ja toinen ihan kiva. Ihan kiva -puvun pitsi oli kuitenkin nuhjaantunut, joten jätin puvun liikkeeseen. Sovitushuppuja ei käytetty eikä pukuja kehotettu erityisesti varomaan.

+ Nettiajanvaraus
- Budjettia ei kysytty
- Asiakaspalvelu heikkoa. Myyjät parveilivat tiskin takana keskenään. Myyjä auttoi puvut päälle, mutta oli kovin kiireinen ja itsellekin tuli kovin hätäinen olo
- Kuvia ei saanut ottaa ja liikkeessä oli kyltit asiasta
- Valikoima heikko, mutta ymmärrän tämän, kun kyseessä on outlet-myymälä, jossa valikoima vaihtuu jatkuvasti.
? Muokkausten hinnoista ei puhuttu.

Seuraavassa postauksessa kerron vielä kokemuksiani neljästä muusta hääpukuliikkeestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti