Hääpukeutuminen tropiikissa - morsian

Minulla oli hieno visio pukeutua rentoon, mutta juhlavaan valkoiseen kesämekkoon vihkimiseemme Mauritiuksella. Mutta ette kyllä usko miten vaikeaa on löytää pitkiä kesämekkoja, jotka on valkoisia tai juhlavia. Selasin nettikauppoja tuntitolkulla, kiersin liikkeitä ja kyselin vinkkejä. Höllensin kriteerejäni, mutta en löytänyt yhtään valkoista kesämekkoa. En siis yhden yhtä. Sen verran perinteinen kuitenkin olen, että valkoisen mekon haluan, joten muut mekot eivät tulleet kysymykseenkään.

Kuten olette jo lukeneet, päädyin lopulta hyvinkin perinteiseen hääpukuun. Ihka aidosta hääpukuliikkeestä ostettuun. Ensimmäinen sovitus on jo ollut ja toinen on tulossa ylihuomenna. Jo ostovaiheessa päätin, että minulle ei tule alushametta ja tylliä poistetaan puvusta, jotta siitä tulee mahdollisimman kevyt ja vähäkankainen. Less fabrik, less heat oli ajatusmallini ja tällä mennään edelleen. Myös sukkahousut on nono, joten paljain jaloin tai korkeintaan hoikentavien housujen kera mennään (you know, ettei reidet hankaan toisiaan helteessä). 

Päätin myös ostaa alusvaatteet jo hyvissä ajoin kesällä, koska arvelin olkaimettomien rintaliivien valikoiman syksyaikaan olevan olematon ja povekkaana tiesin jo muutenkin haasteita olevan tulossa. Oikeassa olin. Myös kesäaikaan oli vaikeaa löytää kauniita, olkaimettomia ja minun povelleni sopivia rintaliivejä. Kokeilin kymmeniä malleja ja jopa tilasimme valmistajalta minulle liivejä sovitukseen. Viimein eräs malli istui ja täytti kauneuskriteerini. Pystyin huokaisemaan helpotuksesta! 

Myös hääkenkien etsinnän aloitin myös hyvissä ajoin jo kesällä. Mutta kuinkas pirulaisen vaikeaa on löytää vaaleat ja mielellään korottomat kengät, jos satut omistamaan rintavan jalan. Voi etsimisen tuskaa. Puvun ensimmäinen sovituspäivä painoi takaraivossa ja vimmatusti etsin kenkiä. Selasin jopa nettikauppoja, jotka ovat meikäläisen kirous, koska no rintava jalka. Harvat kengät ovat tarpeeksi leveitä lestiltään. Onneksi löysin kahdet, siis kahdet, eri kengät, joiden väliltä pystyin valitsemaan. Toiset hieman juhlavammat lakerinahkaa ja toiset vähemmän juhlavat tavallista nahkaa olevat. Päädyin vähemmän juhlaviin, koska edelleen on vaihtoehtona mennä naimisiin paljasjaloin. Tähän tarkoitukseen olen kuitenkin tilannut eBaysta bare foot sandals:it (paljasjalkasandaalit?). Ne ovat tuohon jalkapöydän päälle tulevat koristeet. Kiva pieni piriste. Muutaman erheostoksen (hups, tilasin vain yhden "sandaalin", koska eBay ja huono sisäänlukutaito) kotiin tupsahti kauniit yksilöt, jotka ovat vaihtoehto kenkille. Ajattelin mennä fiiliksen mukaan. Kumpi tuntuu sinä päivänä paremmalta. 

Korujen suhteen menen hyvin minimalistisella. Sormukset puhukoot puolestaan. Korvakorut kuitenkin halusin ja ne ostin eilen. Kalevalakorun Eirat. Ah. Rakkautta. 
Kuva lainattu Keskisen kellon sivulta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti